Ena najpomembnejših vlog gimnastičnega programa je razvijanje osnovnih gibalnih sposobnosti, kot so moč, koordinacija gibanja, gibljivost, ravnotežje in hitrost. Poleg razvijanja gibalnih sposobnosti in pridobivanja gibalnih izkušenj je ena najpomembnejših značilnosti športne gimnastike prispevek k vzgoji in oblikovanju osebnosti otroka, saj primerno izbran in organiziran vadbeni program zahteva in vzbuja v učencih smisel za kolektivno delo, samodisciplino, vztrajnost, borbenost, pogum, samozavest in druge pozitivne lastnosti človekove osebnosti, ki se kasneje prenašajo v njegovo vsakdanje življenje in delo. Tega se na ŠD Center Maribor zavedamo, zato ponujamo programe gimnastike za vse starostne kategorije, saj želimo gimnastiko približati širokemu krogu ljudi in prispevati k razvoju gibalnih in osebnostnih lastnosti.

PILATES je filozofija TELESA-RAZUMA-DUHA, ki vedno bolj prodira v naša življenja. Splošno znano je, da je za zdravje, tako fizično kot psihično, dobro, da je gibanje sestavni del življenja. Pilates je motivacijska vadba za nov zagon, da razgibamo svoja telesa in stopimo na pot zdravega načina življenja. Glavni namen vadbe je krepitev mišic trupa (vse trebušne in vse hrbtne mišice) – centra telesa – in ohranjanje stabilnosti telesa med izvajanjem gibanja z rokami in z nogami, mobilizacija hrbtenice in izboljšanje gibljivosti. Komu je vadba namenjena? Vsem!

FIT MIX VADBA je vadba, ki združuje različne vrste treningov. Vadba poteka z aerobnimi in stabilizacijskimi vajami na zabaven način ob zabavni glasbi. Vadba se izvaja tako s pripomočki kot tudi z lastno težo na način, da je poskrbljeno za optimalno kurjenje maščob. Cilji vadbe so: oblikovanje telesa, pridobivanje na moči, koordinaciji, ravnotežju, kondiciji,… Komu je vadba namenjena? Vsem, saj s to vadbo izboljšajo svojo telesno pripravljenost, izgled in počutje.

URNIK:

  • PILATES
  • ponedeljek: 19:15 - 20:15
  • četrtek: 18:00 - 19:00
  • FIT-MIX
  • sreda: 19:15 - 20:15
  • TNZ
  • petek: 19:05 - 20:05

KONTAKT:

Zala in Sven na evropsko prvenstvo v Glasgow

Tekmovalca našega društva Zala Bedenik in Sven Jug sta se uvrstila v slovensko mladinsko reprezentanco, ki bo avgusta nastopila na evropskem prvenstvu v ženski in moški športni gimnastiki.

Zala bo v Glasgow odpotovala konec meseca julija, tekmovala pa bo v petek, 3.8., v mnogoboju. Sven bo z moškim delom reprezentance odpotoval drugi teden v avgustu in tekmoval v mnogoboju v petek, 10.8.

Obemo želimo veliko športne sreče!

ŠD CENTER MARIBOR