Ena najpomembnejših vlog gimnastičnega programa je razvijanje osnovnih gibalnih sposobnosti, kot so moč, koordinacija gibanja, gibljivost, ravnotežje in hitrost. Poleg razvijanja gibalnih sposobnosti in pridobivanja gibalnih izkušenj je ena najpomembnejših značilnosti športne gimnastike prispevek k vzgoji in oblikovanju osebnosti otroka, saj primerno izbran in organiziran vadbeni program zahteva in vzbuja v učencih smisel za kolektivno delo, samodisciplino, vztrajnost, borbenost, pogum, samozavest in druge pozitivne lastnosti človekove osebnosti, ki se kasneje prenašajo v njegovo vsakdanje življenje in delo. Tega se na ŠD Center Maribor zavedamo, zato ponujamo programe gimnastike za vse starostne kategorije, saj želimo gimnastiko približati širokemu krogu ljudi in prispevati k razvoju gibalnih in osebnostnih lastnosti.

PILATES je filozofija TELESA-RAZUMA-DUHA, ki vedno bolj prodira v naša življenja. Splošno znano je, da je za zdravje, tako fizično kot psihično, dobro, da je gibanje sestavni del življenja. Pilates je motivacijska vadba za nov zagon, da razgibamo svoja telesa in stopimo na pot zdravega načina življenja. Glavni namen vadbe je krepitev mišic trupa (vse trebušne in vse hrbtne mišice) – centra telesa – in ohranjanje stabilnosti telesa med izvajanjem gibanja z rokami in z nogami, mobilizacija hrbtenice in izboljšanje gibljivosti. Komu je vadba namenjena? Vsem!

FIT MIX VADBA je vadba, ki združuje različne vrste treningov. Vadba poteka z aerobnimi in stabilizacijskimi vajami na zabaven način ob zabavni glasbi. Vadba se izvaja tako s pripomočki kot tudi z lastno težo na način, da je poskrbljeno za optimalno kurjenje maščob. Cilji vadbe so: oblikovanje telesa, pridobivanje na moči, koordinaciji, ravnotežju, kondiciji,… Komu je vadba namenjena? Vsem, saj s to vadbo izboljšajo svojo telesno pripravljenost, izgled in počutje.

URNIK:

  • PILATES
  • ponedeljek: 19:15 - 20:15
  • četrtek: 9:30 - 10:30
  • četrtek: 18:00 - 19:00
  • FIT MIX VADBA
  • četrtek: 19:00 - 20:00

KONTAKT:

Sara King uspešna v Taipeiju

Naša tekmovalka Sara King je v ponedeljek, 21.8., tekmovala na 29. poletni univerzijadi v Taipeiju. Slovenska reprezentanca, v kateri so bile poleg Sare še Adela Šajn, Ivana Kamnikar in Ana Cikač, je osvojila ekipno 12. mesto. Slavile so Rusinje pred Kanadčankami in Japonkami.

Sara je pred odhodom na Tajvan imela težave s poškodbo ramena, vendar se je kljub temu uspešno predstavila na univerzijadi. Večjo napako je naredila le na gredi in z rezultatom 44,857 osvojila 33. mesto.

Za Saro je bilo to tekmovanje posebno tudi zaradi tega, ker se po končani univerzijadi ne vrača v Maribor, ampak odhaja na študij v Ameriko.

Sara, čestitke in srečno!