Ena najpomembnejših vlog gimnastičnega programa je razvijanje osnovnih gibalnih sposobnosti, kot so moč, koordinacija gibanja, gibljivost, ravnotežje in hitrost. Poleg razvijanja gibalnih sposobnosti in pridobivanja gibalnih izkušenj je ena najpomembnejših značilnosti športne gimnastike prispevek k vzgoji in oblikovanju osebnosti otroka, saj primerno izbran in organiziran vadbeni program zahteva in vzbuja v učencih smisel za kolektivno delo, samodisciplino, vztrajnost, borbenost, pogum, samozavest in druge pozitivne lastnosti človekove osebnosti, ki se kasneje prenašajo v njegovo vsakdanje življenje in delo. Tega se na ŠD Center Maribor zavedamo, zato ponujamo programe gimnastike za vse starostne kategorije, saj želimo gimnastiko približati širokemu krogu ljudi in prispevati k razvoju gibalnih in osebnostnih lastnosti.

Vadba v programu Gimnastika za mladino je namenjena mladim, ki že imajo osnovno znanje gimnastike in tudi tistim, ki bi se z gimnastiko želeli šele spoznati. Posebej primerna je za športnike drugih športnih panog, ki bi želeli osvojiti akrobatske prvine. Vadbo sestavljajo tako naravne oblike gibanja, kot tudi zahtevnejše gimnastične prvine.

URNIK:

  • 1. SKUPINA (12 - 18 let)
  • sreda: 20:00 - 21:30
  • 2. SKUPINA (od 18 let naprej)
  • petek: 20:00 - 21:30

KONTAKT:

ŠPORTNIK LETA 2017

Sven Jug in Zala Bedenik sta v soboto prejela priznanje Gimnastične zveze Slovenije za športnika leta 2017 - Sven v mladinski in Zala v mlajših kategorijah.
 
Priznanje sta prejela tudi trenerja Aljaž Vogrinec in Marianna Bedenik za trenerja leta v enakih kategorijah.
 
ČESTITAMO!